"Το μεν ισχυρόν γενέσθαι, της φύσεως έργον. Το δε λέγειν δύνασθαι τα συμφέροντα τη πατρίδι, ψυχής ίδιον και φρονήσεως" "ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ! ΝΑ ΛΕΣ: ΕΓΩ ΜΟΝΑΧΟΣ ΜΟΥ ΕΧΩ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΣΩΣΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ! ΑΝ ΔΕΝ ΣΩΘΕΙ ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ!" Νίκος Καζαντζάκης

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Τα γιατροσόφια της γιαγιάς…


perierga.gr - Τα γιατροσόφια της γιαγιάς... κάνουν καλό!Οι γιαγιάδες γνώριζαν πολλές πρακτικές εφαρμογές για να απαλύνουν τον πόνο, χρησιμοποιώντας συνήθως υλικά που είχαν μέσα στα ντουλάπια τους ή στον… κήπο τους! Τα γνωστά σε όλους μας «γιατροσόφια» μεταφέρθηκαν από γενιά σε γενιά με σκοπό να μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε έναν πόνο, πριν πάμε στο γιατρό. Έτσι μια λίστα από πολλά «θεραπευτικά» tips δημιουργήθηκε ανά τους αιώνες από τόπο σε τόπο και έφτασε από στόμα σε στόμα μέχρι τις μέρες μας. Γιατί πώς αλλιώς θα γνωρίζαμε ότι κρεμμύδι σταματά τον πόνο του αφτιού ή ότι η ζάχαρη δεν είναι μόνο για τα γλυκά και το πιπέρι για το φαγητό;  Διαβάστε προσεκτικά την ακόλουθη λίστα και θα με θυμηθείτε (τουλάχιστον τις δύσκολες ώρες!)…
1. Πονάει το αφτί; Στάξε μερικές σταγόνες λιωμένο κρεμμύδι!
2. Η διάρροια δίνει και παίρνει; Ανακάτεψε ένα κουταλάκι ωμό καφέ με το χυμό μισού λεμονιού και… τέλος στις συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα!
4. Μυρίζουν τα πόδια σου; Κάνε ένα ποδόλουτρο με αφέψημα φασκόμηλου!
5. Έχεις λόξυγγα; Φάε λίγη ζάχαρη!
6. Τα μαλλιά σου είναι θαμπά και άτονα; Ξέπλυνέ τα με λίγο ξίδι!
7. Τα χείλια σου είναι σκασμένα και πονάνε; Κάνε συχνά επάλειψη με μέλι!
8. Έκοψες το δάχτυλό σου και αιμορραγεί; Ρίξε λίγο μαύρο πιπέρι (για όσους αντέχουν!).
9. Έχεις ταχυπαλμία και άγχος; Ανασήκωσε τους αντίχειρες!
10. Το κεφάλι σου πάει να σπάσει από τον πονοκέφαλο; Κάνε κομπρέσες εμποτισμένες με αφέψημα δυόσμου!
11. Υποφέρεις από αϋπνίες; Φόρεσε κάλτσες λίγο πριν κοιμηθείς για να είναι τα άκρα σου ζεστά!
12. Πονάει η κοιλιά σου; Κάνε επάλειψη με ελαιόλαδο!
13. Έκαψες το δαχτυλάκι σου στο σίδερο; Ρίξε επάνω στο έγκαυμα λίγο καφέ!
14. Πονάει το δοντάκι σου! Πριν πας στον οδοντίατρο, βάλε λίγο πάγο για να ανακουφιστείς!
15. Έχεις πρησμένα μάτια από το ξενύχτι; Βάλε μια φέτα ωμής πατάτας κάτω από τα μάτια!
16. Έχεις πιτυρίδα! Το ξέρεις; Ξέπλυνε τα μαλλιά σου με αφέψημα δεντρολίβανου!
17. Έβγαλες μια άφθα στο στόμα ή πρήστηκαν οι αμυγδαλές σου; Κάνε γαργάρες με φασκόμηλο.
18. Χτύπησες το χεράκι σου; Βάλε στην πληγή κατάπλασμα από ρίγανη!
19. Ζαλίζεσαι και όλα γύρω σου γυρίζουν; Πιες λίγο χυμό λεμονιού στον οποίο θα προσθέσεις λίγη σόδα.
20. Έπαθες ψύξη και έχεις «στραβολαιμιάσει»; Κοπάνησε φρέσκα φύλλα ρίγανης, ζέστανέ τα λίγο και κάνε επάλειψη στο σημείο που πονάς!
πηγή:http://perierga.gr

Εγκρίθηκε η πρόσληψη αναισθησιολόγου για το Νοσοκομείο Γιαννιτσών

Με συνεχείς προσπάθειες, μελέτη των θεμάτων σε βάθος και συντονισμένες ενέργειες, δίνεται λύση στα προβλήματα που απασχολούν τα Νοσοκομεία του Νομού μας.
Ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης είχε συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο και, για ακόμη μια φορά, του εξέθεσε τα προβλήματα που απασχολούν τα Νοσοκομεία Γιαννιτσών και Έδεσσας. Πρώτον, την έλλειψη αναισθησιολόγων στο Νοσοκομείο των Γιαννιτσών, δεύτερον, την υποβάθμιση της Ορθοπεδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Έδεσσας, τρίτον, της απουσία Οργανικής Θέσης Δερματολόγου στο ίδιο Νοσοκομείο και τέλος, τη μείωση των Οργανικών Κλινών για το Νοσοκομείο των Γιαννιτσών . Ο Υπουργός αναγνώρισε ότι πράγματι υπάρχουν ελλείψεις και θα πρέπει να γίνουν διορθωτικές κινήσεις, ενώ ενέκρινε άμεσα την πρόσληψη επικουρικού Αναισθησιολόγου για το Νοσοκομείο Γιαννιτσών και σημείωσε ότι θα επακολουθήσει και δεύτερη φάση. Να σημειωθεί ότι το Νοσοκομείο των Γιαννιτσών πήρε μια από τις δέκα θέσεις ιατρών που εγκρίθηκαν για όλη την Ελλάδα. Αναφορικά με τα προβλήματα των Νέων Οργανισμών ο κ. Λυκουρέντζος ενημέρωσε το Βουλευτή ότι επιμελείται προσωπικά του θέματος και ότι το Υπουργείο θα προχωρήσει στις απαραίτητες διορθώσεις, αφού πρώτα λάβει τις εισηγητικές εκθέσεις (31-03-2013). Τέλος, το ζήτημα της διοικητικής έδρας του Νέου Οργανισμού έχει παραπεμφθεί, εδώ και ένα μήνα, στο Νομικό Συμβούλιο του Υπουργείου Υγείας , το οποίο καλείται να συμπληρώσει το κενό που εντοπίζεται στο νόμο.

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΟΜΟΛΟΓΗΤΟΥ

15Γιορτάζουμε σήμερα 28 Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του Οσίου Βασιλείου του Ομολογητού.

Ο Όσιος Βασίλειος ο Ομολογητής, έζησε και έδρασε επί αυτοκρατορίας Λέοντα Γ' του Ισαύρου (717 - 741 μ.Χ.) του εικονομάχου.

Από μικρή ηλικία ο Βασίλειος εγκατέλειψε τη κοσμική ζωή για να αφιερωθεί στη διδασκαλία του Ευαγγελίου και την άσκηση. Αρχικά ζούσε σε κάποιο ερημητήριο τρέφοντας το πνεύμα του και την ψυχή του με τα δώρα της πίστεως και της αγάπης. Έγινε μαθητής και υποτακτικός του Οσίου Προκοπίου του Δεκαπολίτου.

Όταν όμως οι περιστάσεις τον κάλεσαν, ανταποκρίθηκε με θαυμαστή προθυμία και υπερασπίσθηκε την Ορθοδοξία με θάρρος και παρρησία. Διώχθηκε σκληρά, για την άκαμπτη αντίστασή του και τη θαρραλέα συνηγορία υπέρ της ορθοδοξίας. Φυλακίστηκε και υπέστη πολλά βασανιστήρια.

Όταν πέθανε ο τύραννος Λέων, ο Όσιος Βασίλειος αφέθηκε ελεύθερος και επανήλθε στο ασκητήριό του για να συνεχίσει τους μοναχικούς τους αγώνες.

Μέγας αγωνιστής της Εκκλησίας, στρατευόταν συνεχώς για την ενίσχυση της ορθόδοξης πίστης, για τη διαφώτιση των αιρετικών, για τη στερέωση των πιστών και τη μετάνοια των αμαρτωλών. Έτσι οσιακά αγωνιζόμενος εκοιμήθη εν ειρήνη.

Στους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες, χρόνια πολλά και ευάρεστα στο Θεό !!!

Απολυτίκιο:
Ήχος δ'. Ταχύ προκατάλαβε.
Βασίλειον δώρημα, της Εκκλησίας Χριστού, εδείχθης Βασίλειε, ως βασιλεύσας παθών, τοις θείοις σου σκάμμασι, συ γαρ ομολογία, τον σον βίον φαιδρύνας, λάμπεις δι' αμφοτέρων, ως αστήρ σελασφόρος, εντεύθεν της ασάλευτου βασιλείας ηξίωσαι.
πηγή: http://www.agioritikovima.gr

''ΔΕΥΤΕ ΑΓΑΛΛΙΑΣΩΜΕΘΑ ΤΩ ΚΥΡΙΩ''


Την Κυριακή 3 Μαρτίου 2013, στις 18.00, στα πλαίσια των Εσπερινών Κηρυγμάτων που πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών, θα ομιλήσει ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Χατζηδήμου, Ιατρός, με θέμα:


«ΔΕΥΤΕ ΑΓΑΛΛΙΑΣΩΜΕΘΑ ΤΩ ΚΥΡΙΩ»
 
πηγή:http://istographos.blogspot.gr
 

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Γιαννιτσά: Το λειτουργούσε αν και ήταν... σφραγισμένο!

  
altΈνας 37χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος, συνελήφθη σήμερα (26/02) μεσημβρινές ώρες στα Γιαννιτσά-Πέλλας, γιατί παραβίασε τις σφραγίδες που είχε θέσει σε αυτό ο δήμος Γιαννιτσών.
Συγκεκριμένα επειδή το κατάστημα του 37χρονου δεν είχε εφοδιασθεί με την προβλεπόμενη εκ του Νόμου άδεια ίδρυσης και λειτουργίας, ο δήμος προέβη στην σφράγισή του όπως προβλέπει ο Νόμος. Ο ιδιοκτήτης του όμως... έσπασε τις σφραγίδες και το έθεσε σε λειτουργία, με αποτέλεσμα να συλληφθεί από τις Αρχές.
πηγή: http://www.karatzova.com

Εκδήλωση στα πλαίσια 100 χρόνων απελευθέρωσης των Γιαννιτσών

  
alt Η προσφορά των Κυπρίων στους αγώνες του Έθνους Βαλκανικοί πόλεμοι
Το Σάββατο 2 Μαρτίου 2013 στις 19:30, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πέλλας. Ομιλητής Πέτρος Παπαπολυβίου, Καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έκθεση φωτογραφίας με θέμα: Η Προσφορά των Κυπρίων στους αγώνες του έθνους
Στην εκδήλωση συμμετέχει η χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατικής Εστίας.
πηγή:http://www.karatzova.com

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στα Γιαννιτσά



Η Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών της Ο.Γ.Ε.,  μπροστά στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας,  συζητά και κάνει πράξη την πραγματική αλληλεγγύη.
        
        Κάθε γυναίκα από τον δικό της χώρο εντοπίζει τους εκμεταλλευτές του μόχθου της.    
       Η εργαζόμενη, η άνεργη, η νοικοκυρά, η συνταξιούχος, η μαθήτρια ενώνουν τη γροθιά τους με τις γροθιές των ανθρώπων του μόχθου και συντονίζουν τον αγώνα τους σε κοινή δράση...

«Βοήθα τον εαυτό σου, βοηθώντας μας : Κάνε πράξη την αλληλεγγύη»
Την  Κυριακή  3  Μάρτη  στις  6.00’ μ.μ.
                      Στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών ( Αίθουσα Υπολογιστών )
                                    ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 
                                 MΕΛΟΣ της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Γ.Ε.) 
                                 Τηλέφωνα Επικοινωνίας : 6978921885, 6936116086 

Κατείχε στο σπίτι του στην Καλή παράνομα πακέτα τσιγάρων και συνελήφθη


Χθες το μεσημέρι συνελήφθη στην Καλή Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών, 42χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομική έρευνα της οικίας του με την παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (430) πακέτα τσιγάρων που δεν έφεραν την απαιτούμενη από τον νόμο ενδεικτική ταινία ασφαλείας και δεν είχαν καταβληθεί για αυτά οι απαιτούμενοι φόροι. Τα κατασχεθέντα πακέτα τσιγάρων θα αποσταλούν στο Τελωνείο Σκύδρας ενώ προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Γιαννιτσών 
πηγή: http://loudias.blogspot.gr
 

Alexanderland στη Θεσσαλονίκη, στα πρότυπα της Disneyland


Τη ζωή, την πορεία και τις ιστορικές μάχες του Μεγάλου Αλεξάνδρου φιλοδοξεί να "ζωντανέψει" η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, με τη δημιουργία ενός θεματικού πάρκου περιπέτειας στα πρότυπα της Disneyland. Το όνομά του θα είναι Alexanderland και θα εξυπηρετεί τους στόχους της τουριστικής και πολιτιστικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.

Τη ζωή, την πορεία και τις ιστορικές μάχες του Μεγάλου Αλεξάνδρου φιλοδοξεί να "ζωντανέψει" η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, με τη δημιουργία ενός θεματικού πάρκου περιπέτειας στα πρότυπα της Disneyland. Το όνομά του θα είναι Alexanderland και θα εξυπηρετεί τους στόχους της τουριστικής και πολιτιστικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.

Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Τσαμασλής κατά τη σημερινή παρουσίαση των βασικών αξόνων δράσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μαθητές και επισκέπτες από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο θα μπορούν να επισκέπτονται μια περιοχή 300 στρεμμάτων για να παρακολουθήσουν ομοιώματα μαχών, προβολές οπτικοακουστικού υλικού, διαδραστικές παρουσιάσεις και εκθέσεις με πληροφοριακό υλικό.

Η Αντιπεριφέρεια θεωρεί δεδομένο το επενδυτικό ενδιαφέρον, ενώ εξετάζει τρεις περιοχές που αποτελούν δημόσιες εκτάσεις (στην ανατολική και τη δυτική Θεσσαλονίκη και τον Λαγκαδά) για την εγκατάσταση και τη λειτουργία της Alexanderland.

Για τις προθέσεις της Αντιπεριφέρειας ενημερώθηκε ήδη ομάδα επιστημόνων από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), με το οποίο θα επιδιωχθεί να συναφθεί προγραμματική σύμβαση. Στη συνέχεια, καθηγητές από τα τμήματα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Οικονομικών αλλά και από την Πολυτεχνική Σχολή θα προχωρήσουν στην εκπόνηση της αντίστοιχης μελέτης, μετά την ολοκλήρωση της οποίας θα απευθυνθεί πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τους επενδυτές.
πηγή:http://www.seleo.gr

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Ο κόσμος ήταν εκεί … και ζήτησε αναβάθμιση του Νοσοκομείου Γιαννιτσών. Με γενικολογίες απάντησαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων


Τελικά ο λαός του δήμου Πέλλας κατάφερε να ξεπεράσει όλους αυτούς που επιχειρούν μέσα από μια διεκδίκηση με συγκεκριμένο περιεχόμενο της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο, να την μετατρέψουν σε μια ευκαιρία για μικροπολιτικά οφέλη. Μοναδική εξαίρεση ο δήμαρχος Πέλλας και οι φορείς που τοποθετήθηκαν εξ αρχής για το ζήτημα των συγχωνεύσεων των Μονάδων Υγείας με κυρίαρχοι αίτημα την παραμονή της έδρας διοίκησης στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών που συμβαδίζει και με την αναβάθμισή του σε υπηρεσίες και στελέχωση. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και χθες το απόγευμα παρά την καταρρακτώδη βροχή γέμισε το Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών ενώ και ο χώρος μπροστά .... σε αυτό ήταν γεμάτος από προβληματισμένους πολίτες που καρτερικά μέσα στη βροχή διαδήλωναν για την αδικία που συντελείται στην πόλη τους. Το θέμα είναι γνωστό και το έχουν αναδείξει οι φορείς, ο δήμος και οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών. Φαίνεται ότι κάποιοι δεν θέλουν να το καταλάβουν και «περί άλλων τυρβάζουν». Σε κάθε περίπτωση στο χθεσινό συλλαλητήριο το μήνυμα ήταν σαφές. Η πόλη, ο δήμος Πέλλας και οι χιλιάδες ωφελούμενοι των γύρω περιοχών από το Νοσοκομείο Γιαννιτσών, δεν θα δεχτούν τετελεσμένα που τους προσβάλουν και τους υποβιβάζουν ως πολίτες και ως ανθρώπους.
πηγή: http://loudias.blogspot.gr/

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ

15Γιορτάζουμε σήμερα 26 Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Φωτεινής, της Σαμαρείτιδος.

Η Αγία Μεγαλομάρτυς Φωτεινή καταγόταν από την Σαμαρειτική πόλη Σιχάρ. Για την Αγία Φωτεινή μας μιλάει ό Άγιος Ιωάννης ο Ευαγγελιστής στο Δ΄ κεφάλαιο (Δ'1-38) του Ευαγγελίου του. Κάθε μεσημέρι πήγαινε έξω από την πόλη, στο πηγάδι του Ιακώβ, και γέμιζε την στάμνα της.

Εκεί, μια μέρα, συνάντησε τον Ιησού Χριστό, ο Οποίος φανέρωσε σ'αυτήν όλη τη ζωή της. Ο Κύριος είπε στην Αγία Φωτεινή, ότι Αυτός είναι «τό ύδωρ τό ζων», δηλαδή, η αστείρευτη πηγή του Αγίου Πνεύματος.

Αυτό το «πνευματικό ύδωρ» έδωσε ο Κύριος στη Σαμαρείτιδα, η οποία ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που βαπτίστηκαν Χριστιανοί στη Σαμάρεια, και έλαβε το όνομα Φωτεινή. Από τότε αφιέρωσε τη ζωή της στη διάδοση του Ευαγγελίου στην Αφρική και στη Ρώμη.

Παρέδωσε μαρτυρικά τη ψυχή της στον Κύριο, από τον αυτοκράτορα Νέρωνα, όταν αυτός έμαθε ότι η Αγία Φωτεινή έκανε Χριστιανές τη κόρη του Δομνίνα και μερικές άλλες γυναίκες. Επίσης, μαζί με την Αγία Φωτεινή μαρτύρησαν οι γιοι της και οι πέντε αδελφές της.

Στους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες, χρόνια πολλά και ευάρεστα στο Θεό !!!

Απολυτίκιο:
Ήχος α'. Της ερήμου πολίτης.
Την πηγήν δεξαμενή της σοφίας και χάριτος, εκ χειλέων Κυρίου Φωτεινή Ισαπόστολε, νομίμως ηγωνίσω πανοικεί, και νέμεις φωτισμόν παρά Θεού, τοις προστρέχουσι τη σκέπη σου τη σεπτή, και ευλαβώς βοώσί σοι. Δόξα τω δεδωκότι σοι ισχύν, δόξα τω σε στεφανώσαντι, δόξα τω χορηγούντι διά σού, χάριν ημίν και έλεος.
πηγή: http://www.agioritikovima.gr

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΡΙΩΔΙΟ ;


Το Τριώδιο ονομάζεται το λειτουργικό βιβλίο της Ορθόδοξης Εκκλησίας που περιέχει τις ακολουθίες από την Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο. Ονομάστηκε Τριώδιο επειδή οι υμνογραφικοί κανόνες που περιλαμβάνονται σε αυτό έχουν μόνο τρεις ωδές αντί των εννέα που συνήθως έχουν. Συνήθως οι κανόνες του Τριωδίου περιέχουν την 8η και 9η ωδή και μία από τις πέντε πρώτες. Κατά συνέπεια ψάλλονται[1]:
Δευτέρα: 1η, 8η και 9η ωδή.
Τρίτη: 3η, 8η και 9η ωδή.
Τετάρτη: 4η, 8η και 9η ωδή.
Πέμπτη: 5η, 8η και 9η ωδή.
Παρασκευή: 7η, 8η και 9η ωδή.
Στην υμνολογία της περιόδου του Τριωδίου, εκφράζεται ιδιαίτερα η εξέχουσα θέση της νηστείας στην πνευματική ζωή των χριστιανών[2]. Αυτό το λειτουργικό βιβλίο "είναι ολόκληρο μια πρόκληση για μετάνοια, ώστε ο λαός να συναντήσει έτοιμος το Σταυρό και την Ανάσταση. Η υμνολογία του Τριωδίου έχει ως θέματα των Ευαγγελικών περικοπών κάθε μια από τις τέσσερις Κυριακές της περιόδου του Τριωδίου: την πρώτη Κυριακή η μετάνοια του Τελώνη· τη δεύτερη Κυριακή η μετάνοια του Ασώτου· την τρίτη Κυριακή η τελική κρίση για τους άσπλαχνους και τους αμαρτωλούς· την τέταρτη Κυριακή το νόημα της νηστείας..."[3].
Κυρίαρχα ονόματα ποιητών του Τριωδίου είναι αυτά των: Ανδρέα Κρήτης, του Κοσμά Μελωδού, του Ιωάννου Δαμάσκηνου, του Ανδρέα Πηρού, των Στουδιτών Θεοδώρου και Ιωσήφ, του Θεοφάνη Γραπτού, του Μητροφάνη, και προπάντων, του Ιωσήφ του Υμνογράφου[4].
Με ευλογιες αγαπη τιμη και προσκυνισης σας ευχομεθα ευλογημενο ΤΡΙΩΔΙΟΝ, με τις ευχες του ΔΕΣΠΟΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ. ΑΜΗΝ. Πατερ Παντελεημον.
Το Τριώδιο ονομάζεται το λειτουργικό βιβλίο της Ορθόδοξης Εκκλησίας που περιέχει τις ακολουθίες από την Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο. Ονομάστηκε Τριώδιο επειδή οι υμνογραφικοί κανόνες που περιλαμβάνονται σε αυτό έχουν μόνο τρεις ωδές αντί των εννέα που συνήθως έχουν. Συνήθως οι κανόνες του Τριωδίου περιέχουν την 8η και 9η ωδή και μία από τις πέντε πρώτες. Κατά συνέπεια ψάλλονται[1]:
Δευτέρα: 1η, 8η και 9η ωδή.
Τρίτη: 3η, 8η και 9η ωδή.
Τετάρτη: 4η, 8η και 9η ωδή.
Πέμπτη: 5η, 8η και 9η ωδή.
Παρασκευή: 7η, 8η και 9η ωδή.
Στην υμνολογία της περιόδου του Τριωδίου, εκφράζεται ιδιαίτερα η εξέχουσα θέση της νηστείας στην πνευματική ζωή των χριστιανών[2]. Αυτό το λειτουργικό βιβλίο "είναι ολόκληρο μια πρόκληση για μετάνοια, ώστε ο λαός να συναντήσει έτοιμος το Σταυρό και την Ανάσταση. Η υμνολογία του Τριωδίου έχει ως θέματα των Ευαγγελικών περικοπών κάθε μια από τις τέσσερις Κυριακές της περιόδου του Τριωδίου: την πρώτη Κυριακή η μετάνοια του Τελώνη· τη δεύτερη Κυριακή η μετάνοια του Ασώτου· την τρίτη Κυριακή η τελική κρίση για τους άσπλαχνους και τους αμαρτωλούς· την τέταρτη Κυριακή το νόημα της νηστείας..."[3].
Κυρίαρχα ονόματα ποιητών του Τριωδίου είναι αυτά των: Ανδρέα Κρήτης, του Κοσμά Μελωδού, του Ιωάννου Δαμάσκηνου, του Ανδρέα Πηρού, των Στουδιτών Θεοδώρου και Ιωσήφ, του Θεοφάνη Γραπτού, του Μητροφάνη, και προπάντων, του Ιωσήφ του Υμνογράφου[4].
Με ευλογιες αγαπη τιμη και προσκυνισης σας ευχομεθα ευλογημενο ΤΡΙΩΔΙΟΝ, με τις ευχες του ΔΕΣΠΟΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ. ΑΜΗΝ. Πατερ Παντελεημον.

(Χαμο)Γέλα,ρε ! Τι σου ζητάνε;

Η χώρα του Τίποτε-Τίποτε

Αυτό που κατάφερε η νεότερη Ελλάδα είναι να δημιουργήσει την χώρα του «Τίποτε-Τίποτε» και να βάλει ως σύμβολα αλλά και ως εκφραστές της αυτούς που δεν έχουν τίποτα να πουν και με το τίποτα ανεβαίνουν την ιεραρχία. Η βάση αυτού του οικοδομήματος ξεκινά από τον μικρό Τίποτα ο οποίος μπορεί να είναι μπακάλης και θέλει να διαφημίσει το τουλουμοτύρι του. Θα καλέσει τον διαφημιστή θα τον πληρώσει και θα του πει ΑΥΤΟΣ πώς θα γίνει η διαφήμιση, γιατί αυτός ξέρει.
Είναι νεόπτωχος και θέλει την μεζονέτα του στο καμένο και καταπατημένο δάσος; Θα καλέσει μηχανικούς και αρχιτέκτονες και θα τους πει Αυτός πώς θα την χτίσουν και απαραίτητα να την βάψουν χρώμα γουρουνί για να ταιριάζει με το περιβάλλον, (επειδή ξέρει και από οικολογικά θέματα).
Όσο ανεβαίνει αυτό το τρισάθλιο οικοδόμημα όλο και πιο κραυγαλέοι Τίποτα κάνουν την εμφάνισή τους. Για παράδειγμα, υπάρχει στην ελληνική πραγματικότητα δίποδο που διαλαλεί δημοσίως ότι ήταν ηλίθιος και πήγαινε στο σχολείο μια φορά την εβδομάδα γιατί πίστευε ότι η Δευτέρα είναι μία εβδομάδα, η Τρίτη είναι η επόμενη και πάει λέγοντας. Κι όμως, παρ΄ όλη την ηλιθιότητα, την αμορφωσιά, την αγραμματοσύνη, «πρόκοψε» στη χώρα του «Τίποτε-Τίποτε» και εκτός από βουλευτής (όπου αποφάσιζε για τις τύχες ενός λαού) είναι και νομάρχης όπου κουμαντάρει και διασκεδάζει ταυτόχρονα τον λαό (γιατί είναι και τραγουδιστής και ηθοποιός και ότι «γουστάρει» η ψυχή σου).
Στους διαδρόμους του οικοδομήματος θα βρεις και άλλες ειδικότητες. Ένας Τίποτα, αν και υδραυλικός, έκανε ορθοπεδικές εγχειρήσεις σε δημόσιο νοσοκομείο διότι ο ίδιος δεν έβλεπε καμία διαφορά μεταξύ μιας ανθρώπινης λεκάνης από μία πορσελάνινη, αναρωτιόταν μόνο που να στηρίξει το καζανάκι.
Στην κορυφή του οικοδομήματος που θέλει να λέγεται χώρα, οι Τίποτα αρχηγοί των Τίποτα-κομμάτων με τα επιτελεία τους, αντιμετωπίζοντας το εκλογικό κοπάδι ως μάζα «μπανιστιρτζήδων», προτείνουν σε «αναγνωρίσιμους» Τίποτα να μπουν στα ψηφοδέλτια για να «κυβερνήσουν» όλοι μαζί τη χώρα του «Τίποτε-Τίποτε». Είσαι μοντέλα με ξώβυζο που βγαίνεις στην tv; Έχεις την έδρα σίγουρη. Είσαι Τίποτα -ηθοποιός, Τίποτα-αθλητής, Τίποτα-δημοσιογράφος, μουγγή τραγουδιάρα και παντός είδους «αναγνωρίσιμο ξέκωλο»; Τότε έχεις μία θέση στην Τίποτα-Βουλή.
Η εξειδίκευση όπως και η τέχνη στην χώρα του «Τίποτε-Τίποτε» δεν έχουν θέση. Ίσα-ίσα που είναι μεγάλο αμάρτημα να έχεις ειδικότητα και ταλέντο. Μεγαλύτερο απ’ όλα να έχεις μεράκι και μυαλό. Διότι μπορεί να λες εύκολα ότι είσαι «πολιτικό ζώον» αλλά δεν λες με την ίδια ευκολία ότι είσαι απλώς, αποτυχημένος μπακάλης, κακός υδραυλικός, κλέφτης, τεμπέλης, ξέκωλο, ηλίθιος, άεργος ή απατεώνας. Προς αποφυγή όλων των παραπάνω η νεοελληνική πολιτική τέχνη ήρθε για να καλύψει αυτό το κενό. Καθόρισε ως πρότυπο το Τίποτα, κάνει πολιτική για το Τίποτα, οργανώνει τις στρατιές των Τίποτα. Όσο για αυτούς που είναι Κάποιοι, μην μπορώντας να αλλάξουν χώρα, μυαλό αλλά και ταυτότητα ονειρεύονται ότι κάποια στιγμή η χώρα του «Τίποτε-Τίποτε» θα γίνει αυτή του «Ποτέ - Ποτέ ξανά».
πηγή: http://simplemangreek.blogspot.gr

Πώς να «αποτοξινωθείτε» σε μία μόνο μέρα

Η σωματική «κάθαρση» είναι ένας ιδανικός τρόπος για να αποτοξινωθεί ο οργανισμός σας από τις καθημερινές «κακές» συνήθειες.
Η αποτοξίνωση βοηθά το σώμα να απαλλαγεί από τα επιβλαβή υλικά και τις τοξίνες, που μπορεί να προκαλέσουν ασθένειες ή να παρεμποδίσουν τις φυσιολογικές σωματικές λειτουργίες. Ποια είναι τα 5 βήματα για να αποτοξινωθείτε σήμερα κιόλας;

Με την απομάκρυνση των συσσωρευμένων αποβλήτων από τους ιστούς και τα κύτταρα του σώματος, μπορείτε να βελτιώσετε την υγεία σας και να αισθανθείτε καλύτερα.

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι για να καθαρίσει το σώμα, έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να ακολουθήσει αυτή που του ταιριάζει. Το click@Life σας παροτρύνει να ξεκινήσετε σήμερα κιόλας ακολουθώντας 5 απλά βήματα.

Νερό, το πολύτιμο

Πιείτε νερό. Προκειμένου να αποτοξινωθείτε σε μία μέρα χρειάζεται να πιείτε τουλάχιστον 8 με 10 ποτήρια νερό, για να «ξεπλύνετε» τον οργανισμό σας. Αυτή η διαδικασία βοηθά στην ενυδάτωση των ιστών και των κυττάρων, την οποία χρειάζεται το σώμα για να είναι υγιές.

Επιπλέον, το νερό βοηθά τον οργανισμό να καθαρίσει εσωτερικά από τις τοξίνες και τις ακαθαρσίες, που έχει. Και μη ξεχνάτε, ότι αν δεν είστε «φαν» του νερού, μπορείτε να ενυδατωθείτε και με φυσικούς χυμούς φρούτων και λαχανικών, οι οποίοι έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό.

Νηστεία, η εναλλακτική

Η κίνηση είναι αρκετά δραστική, αλλά εάν δεν καταναλώσετε κανένα είδος φαγητού για μία μέρα, το πεπτικό του σύστημα θα μπορέσει να ξεκουραστεί. Η ενέργεια, που συνήθως χρειάζεται το σώμα για να πέψει το φαγητό, μπορεί την ημέρα της αποτοξίνωσης να χρησιμοποιηθεί για να «αυτοκαθαριστεί».

Προσοχή όμως σε καμία περίπτωση, η αφαγία δεν μπορεί να αποτελεί τακτική συνήθεια, καθώς είναι επιβλαβής για το σύνολο της υγείας σας.

Οργανικά τρόφιμα, τα καλύτερα

Εάν για τον οποιοδήποτε λόγο, δεν ακολουθήσετε τη διαδικασία της νηστείας, μπορείτε εναλλακτικά να καταναλώσετε οργανικά τρόφιμα. Τα προϊόντα αυτά είναι σαφώς πολύ καλύτερα και πιο υγιεινά από τα συμβατικά τρόφιμα, καθώς περιέχουν λιγότερα έως καθόλου συντηρητικά, νιτρικά, θειικά, φυτοφάρμακα και άλλες χημικές ουσίες που είναι συνήθως ένα μέρος των επεξεργασμένων τροφίμων.

Φρούτα, λαχανικά και κρέατα είναι διαθέσιμα πλέον σε οργανικές ποικιλίες. Μπορείτε επίσης, να βρείτε βιολογικά τρόφιμα σε σούπερ μάρκετ ή σε λαϊκές αγορές.

Άσκηση, η απαραίτητη

Ένας καλός τρόπος να χάσετε βάρος και να απαλλάξετε τον οργανισμό σας από τις τοξίνες είναι η αερόβια άσκηση. Οποιοδήποτε είδος αερόβιας και αν επιλέξετε (τρέξιμο, ποδήλατο, χορός κλπ) θα καταφέρετε να κάψετε θερμίδες και μαζί με αυτές και το περιττό λίπος.

Οι περισσότερες τοξίνες εξάλλου, βρίσκονται στους λιπώδεις ιστούς. Επομένως, χάνοντας το λίπος, μειώνετε παράλληλα τα επίπεδα των τοξινών στο σώμα, ενώ με την άσκηση προκαλείται ιδρώτας, που συμβάλλει στην απελευθέρωση των τοξινών από τους πόρους του δέρματος.

Βότανα, τα φυσικά

Το γάλα του γαϊδουράγκαθου (για παράδειγμα) βοηθά να καθαρίσει το συκώτι, το επονομαζόμενο «χημείο» του σώματος. Το συκώτι έχει πολλές λειτουργίες, μεταξύ των οποίων και ο καθαρισμός των νεφρών, τα οποία με τη σειρά τους καθαρίζουν το αίμα. Με λιγότερη πλάκα και «απορρίμματα» στην κυκλοφορία του αίματος, το αίμα ρέει πιο εύκολα, όταν μεταφέρει θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο σε όλα τα μέρη του σώματος.

Επιπλέον, το αίμα βοηθά στην απομάκρυνση των αποβλήτων, όπως είναι τα σωματίδια των τροφών, που δεν έχουν περάσει από τη διαδικασία της πέψης. Με την ομαλή αυτή λειτουργία του ύπατος, των νεφρών και του αίματος, συντελείται και η αρμονική «κάθαρση» του παχέος εντέρου, το οποίο με τη συμβολή φυτικών βοτάνων, ξεφορτώνεται τα υπολείμματα που βρίσκονται στα χαμηλότερα «στρώματα» των εντέρων.
πηγή: clickatlife.gr

Φουλ... φοροφυγάδες γιατροί, τεχνίτες, δικηγόροι και εστιάτορες

Οι μεγαλύτεροι φοροφυγάδες είναι οι γιατροί, οι ηλεκτρολόγοι, οι υδραυλικοί, οι δικηγόροι, οι συμβολαιογράφοι και οι ιδιοκτήτες εστιατορίων, όπως υποστηρίζει... η συντριπτική πλειονότητα των νοικοκυριών.

Αυτό προκύπτει από έρευνα της εταιρείας GPO, που έκανε για λογαριασμό της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου και αφορά τη γνώμη των νοικοκυριών και των εμπόρων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η δημοσκόπηση έγινε τον Ιανουάριο σε 1.600 νοικοκυριά και σε 1.000 μικρομεσαίους και κατέγραψε τις απόψεις για τη φοροδιαφυγή και τον τρόπο αντιμετώπισής της αλλά και τη σημασία της μικρής επιχείρησης για την οικονομία.

Ετσι τα νοικοκυριά θεωρούν ότι είναι «πολύ και αρκετά» έντονο το φαινόμενο της φοροδιαφυγής στις ακόλουθες επαγγελματικές κατηγορίες:

Ιατρεία 88,6%.

Τεχνίτες (π.χ. ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί) 85,4%.

Δικηγορικά γραφεία - συμβολαιογραφεία 75,2%.

Εστιατόρια - ταβέρνες 57,9%.

Ακολουθούν με χαμηλότερα ποσοστά τα βενζινάδικα (44,1%), τα μικρά εμπορικά καταστήματα (37,6%) και τα σούπερ μάρκετ (17,7%).
forokleftes
Εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα (95,7%) θεωρεί η κοινή γνώμη το φαινόμενο της φοροδιαφυγής, καθώς το 53% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι περισσότεροι από τους μισούς συμπολίτες τους (53%) φοροδιαφεύγουν συστηματικά, μόλις όμως το 16,4% παραδέχεται ότι έχει φοροδιαφύγει αποκρύπτοντας εισοδήματα. Ωστόσο, το 46,3% δηλώνει ότι έχει συμβάλει στο να φοροδιαφύγει κάποιος (μη ζητώντας π.χ. απόδειξη).

Σε ό,τι αφορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η κοινή γνώμη πιστεύει σε ποσοστό 39,5% ότι η φοροδιαφυγή είναι «μέτρια» και το 22,1% «μικρή», ενώ μόνο το 34,9% υποστηρίζει ότι η φοροδιαφυγή από τις μικρομεσαίες είναι «μεγάλη». Ταυτόχρονα, περίπου 6 τους 10 (58,4%) θεωρούν ότι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις φοροδιαφεύγουν λιγότερο από τις μεγάλες εταιρείες.

Ωστόσο, οι πολίτες αναγνωρίζουν σε ποσοστό 70% ότι η φοροδιαφυγή στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις σχετίζεται με την ανάγκη βιωσιμότητας αυτών και όχι με την προσπάθεια δημιουργίας μεγαλύτερου κέρδους.

Νέες θέσεις εργασίας εάν μειωθούν οι φόροι

Το 74,2% λέει «όχι» στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής μπορεί να επιτευχθεί αποτελεσματικότερα από τη μείωση της φορολόγησης των επιχειρήσεων, λέει η πλειοψηφία των πολιτών, υποστηρίζοντας πως η μείωση θα βοηθήσει σημαντικά στη διατήρηση και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Σημειώνεται πως το 74,2% των πολιτών τοποθετείται αρνητικά απέναντι στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, για το οποίο ποσοστό 64,4% πιστεύει ότι δεν θα αντιμετωπίσει ουσιαστικά τη φοροδιαφυγή.

Παράλληλα, οι πολίτες τοποθετούνται αρνητικά με ποσοστό 67% στο ενδεχόμενο ανοίγματος των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές. Σε ό,τι αφορά τη γνώμη των ίδιων των μικρομεσαίων: οι περισσότεροι κρίνουν ότι οι υπάρχουσες μέθοδοι αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής είναι χαμηλής επάρκειας. Παράλληλα, το ασταθές και πολύπλοκο φορολογικό σύστημα κρίθηκε από τους περισσότερους μικρομεσαίους ως η σημαντικότερη αιτία για τη μη αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Εξάλλου, οι περισσότεροι συμμετέχοντες στην έρευνα έχουν αρνητική γνώμη για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και πιστεύουν ότι δεν είναι πιο αποτελεσματικό για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Μετά την έλλειψη ρευστότητας, το ασταθές φορολογικό σύστημα και η γραφειοκρατία θεωρούνται τα σημαντικότερα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, ενώ ακολουθούν η χαμηλή ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων/υπηρεσιών (20,6%) και η φοροδιαφυγή (20,2%).
πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Εγκατάσταση νέου Υπερηχοτομογράφου στη Χειρουργική Κλινική/Χειρουργεία του Γενικού Νοσοκομείου Γιαννιτσών – Νέες τεχνολογικές εξελίξεις στις ανοικτές/λαπαροσκοπικές επεμβάσεις.


Στο ΓΝ Γιαννιτσών εγκαταστάθηκε στα Χειρουργεία και τέθηκε σε λειτουργία νέος σύγχρονος και εξειδικευμένος υπερηχοτομογράφος τύπου ΒΚ medical με προϋπολογισθείσα δαπάνη 50.000 Ευρώ, μετά την ολοκλήρωση της ανοικτής διαγωνιστικής διαδικασίας από το Πρόγραμμα Προμηθειών του Νοσοκομείου. Ο υπερηχοτομογράφος συνοδεύεται από πλήρη σειρά κεφαλών, ώστε να είναι δυνατή η απεικόνιση οργάνων και δομών επιδερμικά και διαδερμικά κατά τη διάρκεια ανοικτών χειρουργικών και λαπαροσκοπικών επεμβάσεων. Ο νέος υπέρηχος έχει δυνατότητα υψηλής διακριτικής ικανότητας και ευαισθησίας απεικόνισης κατά Β, Μ, Color Doppler, Power Doppler, Pulsed Wave Doppler, Tissue Harmonic, Contrast Imaging ενώ έχει τεχνολογίες για άμεση βελτιστοποίηση της εικόνας, ανεξάρτητα γωνίας, κίνησης και βάθους απεικόνισης. 

Με το νέο υπερηχοτομογράφο εισάγονται για πρώτη φορά νέες τεχνολογικά εξελιγμένες μέθοδοι και υπηρεσίες υγείας στην εφαρμογή της Χειρουργικής και της Αναισθησιολογίας στο Γενικό Nοσοκομείο Γιαννιτσών. Για τους Αναισθησιολόγους δίνεται πλέον η δυνατότητα να πραγματοποιούν κατευθυνόμενη με υπερήχους περιοχική/τοπική αναισθησία (US guided regional anaesthiology) αυξάνοντας την ασφάλεια και το χρόνο χορήγησης της.  Ενώ στους Χειρουργούς (Γενικής Χειρουργικής, Ουρολόγους, Μαιευτήρες/Γυναικολόγους) δίνεται η δυνατότητα κατά τη διάρκεια των επεμβάσεων να έχουν πλήρη ενδοσκοπική απεικονιστική πρόσβαση και μετρήσεις οργάνων και όγκων, όπως του ήπατος, των χοληφόρων, του παγκρέατος, του προστάτη, της μήτρας, των ωοθηκών, του παχέος εντέρου, των νεφρών αλλά και αγγείων κ.α. βελτιώνοντας την ασφάλεια, τη διεκπεραίωση και το θεραπευτικό αποτέλεσμα ανοικτών και λαπαροσκοπικών επεμβάσεων, αλλά και να ενισχύσει σημαντικά και την εφαρμογή της Χειρουργικής Ογκολογίας στο Νοσοκομείο. Ακόμη δίνεται η δυνατότητα στο Νοσοκομείο να πραγματοποιούνται κατευθυνόμενες με υπέρηχο βιοψίες οργάνων όπως του προστάτη, του ύπατος, του παγκρέατος, της μήτρας κ.α. Ο νέος υπέρηχος καθώς έχει δυνατότητα πλήρους αποστείρωσης θα χρησιμοποιηθεί και για τις ανάγκες ασθενών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, ενώ διαθέτει και διοισοφάγειο κεφαλή απεικόνισης κατάλληλο για διαθωρακικό υπέρηχο. Θα ακολουθήσει η εκπαίδευση όλων των ιατρών αναισθησιολογικού και χειρουργικού τομέα, για να τεθεί σε πλήρη λειτουργία εντός μηνός.
πηγή: http://giannitsanews.blogspot.gr

Πέλλα: Οι νέες θέσεις για μετατάξεις υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλων

   
altΣτη δημοσιότητα δόθηκαν οι θέσεις που αφορούν στις μετατάξεις των υπάλληλων που έχουν κριθεί σε διαθεσιμότητα.  Στο ΦΕΚ 386Β/21-2-2012 ο ενδιαφερόμενος θα βρει την υπουργική απόφαση για τη σύνταξη πινάκων, την αίτηση-δήλωση προτίμησης θέσεων, τον αριθμό υπαλλήλων ανά φορέα καθώς και τα κριτήρια κατάταξης σε προσωπικό ΔΕ διοικητικών κλάδων.
Για το Ν Πέλλας ανακοινώθηκαν οι εξής 19 θέσεις:
Δήμος Έδεσσας
Α.Δ. Πέλλας: 1
Α.Τ. Έδεσσας: 1
Πρωτοδικείο Έδεσσας: 3
ΕΤΑΑ/ΤΟΜΕΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΕΔΕ 1
Περιφερειακή Υπηρεσία ΟΠΑΔ Ν. Πέλλας: 1
Γ.Ν. Πέλλας (ΓΝ Γιαννιτσών-Έδεσσας): 1
Δήμος Πέλλας
Α.Τ. Γιαννιτσών: 1
Εισαγγελία Πρωτοδικών Γιαννιτσών: 1
Ειρηνοδικείο Γιαννιτσών: 4
ΚΕΠ 163 Μ. Αλεξάνδρου: 1
ΚΕΠ 963 Κύρρου: 1
Δήμος Σκύδρας
Α.Τ. Σκύδρας: 1
Ειρηνοδικείο Σκύδρας: 1
ΚΕΠ 833 Μενηίδος: 1

πηγή: http://www.karatzova.com

Εσπερινό κήρυγμα στα Γιαννιτσά

  
alt Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013, στις 18.00, στα πλαίσια των Εσπερινών Κηρυγμάτων που πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών, θα ομιλήσει εκτάκτως ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Ισίδωρος Κυριάζος με θέμα: ''ΚΥΡΙΕ ΕΚΕΚΡΑΞΑ ΠΡΟΣ ΣΕ, ΕΙΣΑΚΟΥΣΟΝ ΜΟΥ ΚΥΡΙΕ'', αντί του Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Ζουμή.

Γιαννιτσά:Διέρρηξαν γνωστή βιοτεχνία αλλαντικών.




Την εκτός λειτουργίας βιοτεχνία που παρήγαγε αλλαντικά και άλλα συναφή προϊόντα, διέρρηξαν  προχθές (20/02) βραδινές ώρες.Ειδικότερα άγνωστοι αφού παραβίασαν τις πόρτες του κτιρίου που στεγάζεται η εκτός λειτουργίας βιοτεχνία και  βρίσκεται πλησίον της πόλης των Γιαννιτσών, μπήκαν μέσα και αφαίρεσαν διάφορα είδη καλωδίων και ότι υλικό είχε σχέση με χαλκό και εξαφανίσθηκαν. Η ζημά που προκάλεσαν στον 47χρονο ιδιοκτήτη της βιοτεχνίας, ανέρχεται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ. Τους δράστες αναζητούν οι Αρχές.
πηγή: http://pelladothe.blogspot.gr



Γιαννιτσά: Το πρωί έκλεψε μοτοσυκλέτα, το απόγευμα τον τσάκωσαν



Στις 22.02.2013 το απόγευμα συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας στα Γιαννιτσά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών, ένας ημεδαπός 16 ετών, διότι πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας αφαίρεσε τη δίκυκλη μοτοσικλέτα 35χρονου ημεδαπού.
Η προαναφερόμενη μοτοσικλέτα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στο νόμιμο κάτοχό της. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Γιαννιτσών.

πηγή:http://pelladothe.blogspot.gr

ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΗΡΩ

         

                       
                         

ΗΡΘΕ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ, ΠΟΥ ΜΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕ   
            ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΩ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΗΡΩ.
                     ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΩ,
                      ΠΟΙΟΝ ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΩ,  
     ΑΦΟΥ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ:  "ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΕ"
                                ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΤΑ ΕΞΗΣ:
  500.000 ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
-1.500.000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ 500.000 Μ
ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.
-100.000 ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΣ, ΠΟΥ    
                 ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ.
-ΤΗ ΜΙΣΗ ΑΛΒΑΝΙΑ, ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ. ΚΑΙ
ΤΩΝ  ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ. 

-ΚΑΙ, ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ, ΤΟΥΣ ΤΡΙΑΚΟΣΙΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.

ΕΣΕΙΣ ΛΕΤΕ ΝΑ ΞΕΧΑΣΑ ΚΑΠΟΙΟΝ????

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

10 άγνωστες ευεργετικές δράσεις του καφέ!


Σειρά ερευνών έχει δείξει ότι ο καφές, ακόμα και τέσσερα ή περισσότερα φλιτζάνια σε μερικές περιπτώσεις, μπορεί να παράσχει οφέλη στον άνθρωπο. Χαρακτηριστικά είναι τα συμπεράσματα του Αμερικανικού Ινστιτούτου Καρκίνου, που έπειτα από 13 χρόνια έρευνας, αναφέρει ότι ο η κατανάλωση καφέ συνδέεται με το μειωμένο κίνδυνο του πρόωρου θανάτου, σε ποσοστό μάλιστα που αγγίζει το 16%. Παρά το γεγονός, ότι η υπερβολική κατανάλωση καφέ μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες και να συμβάλλει στην εξάρτηση από την καφεΐνη, υπάρχουν 10 τομείς στους οποίους ο καφές είναι νούμερο ένα σύμμαχος για την υγεία..αν φυσικά περιορίσετε το γάλα και τη ζάχαρη, που προσθέτετε.
perierga.gr - Οι 10 άγνωστες ευεργετικές δράσεις του καφέ!
1. Πέτρες στη χολή
Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Harvard το 2002 ανακάλυψαν, ότι οι γυναίκες, οι οποίες καταναλώνουν τουλάχιστον τέσσερα φλιτζάνια καφέ ημερησίως, μειώνουν κατά 25% τον κίνδυνο να εμφανίσουν πέτρες στη χολή. Προηγούμενη έρευνα που είχε διεξαχθεί, υποστήριζε ότι το ίδιο ισχύει και για τους άνδρες.
2. Κατά της κατάθλιψης
Οι γυναίκες που πίνουν δύο με τρία φλιτζάνια καφέ την ημέρα έχουν 15% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν κατάθλιψη, ενώ το ποσοστό αυξάνεται στο 20% όταν πρόκειται για περισσότερους από τέσσερις καφέδες, σύμφωνα με μελέτη του «Archives of Internal Medicine» του 2011.
3. Βελτιώνει τη μνήμη
Ο καφές θεωρείται ευεργετικός για τη βραχυπρόθεσμη και τη μακροπρόθεσμη μνήμη. Το 2005, μία μελέτη που παρουσιάστηκε στην Ένωση Ραδιολογίας της Βόρειας Αμερικής, αποκάλυψε, ότι καταναλώνοντας δύο φλιτζάνια καφέ (όχι ντεκαφεϊνέ) μπορείτε να βελτιώσετε όχι μόνο τη βραχυπρόθεσμη μνήμη σας, αλλά και τον χρόνο αντίδρασης του εγκεφάλου.
Δύο χρόνια αργότερα, το 2007, μία άλλη έρευνα ήρθε να επικυρώσει το γεγονός, καθώς ανέφερε, ότι οι γυναίκες (και όχι οι άντρες) ηλικίας 65 ετών και άνω, οι οποίες έπιναν περισσότερους από 3 καφέδες τη μέρα, είχαν καλύτερες επιδόσεις σε τεστ μνήμης και είχαν λιγότερες πιθανότητες να πάθουν απώλεια μνήμης, από εκείνες που έπιναν μόλις έναν καφέ την ημέρα.
Ωστόσο, αν και οι επιστήμονες γνωρίζουν αρκετό καιρό ότι ο καφές μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο να νοσήσει κάποιος από Alzheimer, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νότιας Φλόριντα το 2011, ανακάλυψαν το λόγο της αλληλεπίδρασης μεταξύ καφέ και καφεΐνης. Σύστηναν μάλιστα, να καταναλώνει κάποιος τέσσερις με πέντε καφέδες ημερησίως, ξεκινώντας από τη μέση ηλικία, προκειμένου να αυξήσει τα επίπεδα του παράγοντα διέγερσης αποικιών των κοκκιοκυττάρων (GCSF), ο οποίος μειώνεται στους ασθενείς που πάσχουν από Alzheimer.
4. Μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη
Αρκετές μελέτες προτείνουν την κατανάλωση καφέ για την προστασία από τον διαβήτη, τύπου 2. Ειδικά μάλιστα αν ο ασθενής καταναλώνει τέσσερα ή περισσότερα φλιτζάνια, τότε μπορεί το ποσοστό μείωσης να φτάνει το 50%. Τον Ιανουάριο του 2012, μία μελέτη του «Journal of Agricultural & Food Chemistry» έδωσε μία πιθανή εξήγηση, υποστηρίζοντας ότι τα συστατικά του καφέ ενδεχομένως μπλοκάρουν ένα πολυπεπτίδιο (hIAPP), που μπορεί να οδηγήσει σε ανώμαλες πρωτεϊνικές ίνες, οι οποίες βρίσκονται σε άτομα με διαβήτη τύπου 2.
5. Κατά του καρκίνου
Η κατανάλωση καφέ έχει σχετιστεί με τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού, του ενδομητρίου, του προστάτη και του ήπατος, αλλά και όσων μορφών καρκίνου συνδέονται με την παχυσαρκία, τα οιστρογόνα και την ινσουλίνη. Σουηδική έρευνα του 2008, αναφέρει ότι τουλάχιστον δύο με τρεις καφέδες την ημέρα είναι ικανοί να μειώσουν τον κίνδυνο ή να καθυστερήσουν την εμφάνιση καρκίνου του μαστού.
Ωστόσο και για τους άνδρες τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά, καθώς σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Harvard, τόσο ο κανονικός όσο και ο ντεκαφεϊνέ καφές συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση του κινδύνου για τον καρκίνο του προστάτη.
6. Τονώνει τον μεταβολισμό
Ο καφές μπορεί να γίνει ο σύμμαχός σας για να διατηρήσετε ή να χάσετε βάρος. Σε παλαιότερη έρευνα (από τη δεκαετία του 1980 μάλιστα) έχει παρατηρηθεί, ότι η καφεΐνη τονώνει το μεταβολισμό, αν και μεγαλύτερη οξείδωση του λίπους παρατηρείται σε όσους δεν είναι υπέρβαροι.
Το 2006, η έρευνα αυτή επικυρώθηκε από μία νέα μελέτη, η οποία ανέφερε, ότι η τόνωση του μεταβολισμού, που πρόσφερε ο καφές, ήταν μεγαλύτερη και διαρκούσε περισσότερο, στις αδύνατες γυναίκες. Ακόμη πιο πρόσφατα, μία ακόμα έρευνα αποκάλυψε, ότι οι πράσινοι κόκκοι καφέ, που χρησιμοποιούνται ως συμπλήρωμα διατροφής, συμβάλλουν σημαντικά στην απώλεια βάρους. Σε νούμερα, αυτό σημαίνει απώλεια 8 κιλών κατά μέσο όρο, σε παχύσαρκους ενήλικες μέσα σε διάστημα 22 εβδομάδων.
7. Μειώνει τον κίνδυνο της νόσου του Πάρκινσον
Μελέτη του 2010 ανέφερε ότι αν κάποιος πίνει τουλάχιστον δύο με τρία φλιτζάνια καφέ καθημερινά, μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης της νόσου του Πάρκινσον κατά 25%.
8. Αντιοξειδωτικές ιδιότητες
Ο ερευνητής του Harvard, Edward Giovannucci, στη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο «Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention» παρατήρησε, ότι ο καφές έχει περισσότερες αντιοξειδωτικές ιδιότητες από τα φρούτα και τα λαχανικά. Στην πραγματικότητα, το 2005 μία ακόμα μελέτη είχε τοποθετήσει τον καφέ στην πρώτη θέση των αντιοξειδωτικών τροφίμων.
9. Ενισχύει την αντοχή και την απόδοση
Ο καφές και ειδικά η καφεΐνη που περιέχει, ενισχύουν σημαντικά την αντοχή και τη βραχυπρόθεσμη απόδοση. Μελέτη του 2008 κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι το όφελος της καφεΐνης πριν από την άσκηση στα αγωνίσματα αντοχής και πριν από δραστηριότητες, που απαιτούσαν μακροπρόθεσμα αρκετή ένταση, ήταν ευεργετικό για τους συμμετέχοντες. Επίσης, η καφεΐνη μπορεί να βοηθήσει τους αθλητές να έχουν καλύτερη απόδοση κατά τη διάρκεια της προπόνησής τους (ακόμα και στην περίπτωση που έχουν στερηθεί τον ύπνο τους), εάν λαμβάνεται μία ώρα πριν από την άσκηση σε ποσοστό 4 mg για κάθε κιλό σωματικού βάρους.
10. Πρόληψη αρθρίτιδας
Σε έρευνα που διεξήχθη σε άντρες άνω των 40 ετών, οι οποίοι κατανάλωναν καφέ για αρκετό χρονικό διάστημα, διαπιστώθηκε μειωμένος κίνδυνος ουρικής αρθρίτιδας, μίας φλεγμονώδους κατάστασης, που προκαλείται από αυξημένα επίπεδα του ουρικού οξέος. Μάλιστα, τα αποτελέσματα έκαναν λόγο τόσο για τον ντεκαφεϊνέ, όσο και για τον κανονικό καφέ, ενώ ασθενείς που κατανάλωναν περισσότερα από 6 φλιτζάνια την ημέρα, παρουσίασαν έως και 60% χαμηλότερο κίνδυνο ουρικής αρθρίτιδας.
πηγή: clickatlife.gr