"Το μεν ισχυρόν γενέσθαι, της φύσεως έργον. Το δε λέγειν δύνασθαι τα συμφέροντα τη πατρίδι, ψυχής ίδιον και φρονήσεως" "ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ! ΝΑ ΛΕΣ: ΕΓΩ ΜΟΝΑΧΟΣ ΜΟΥ ΕΧΩ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΣΩΣΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ! ΑΝ ΔΕΝ ΣΩΘΕΙ ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ!" Νίκος Καζαντζάκης

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Το "πνίξιμο" του φτερνίσματος μπορεί να επιφέρει το θάνατο!



Είναι πάρα πολλές οι φορές που οι περισσότεροι από εμάς, ευρισκόμενοι σε δημόσιο χώρο με πάρα πολλά άτομα γύρω μας... θέλουνε να φτερνιστούμε, αλλά δεν το κάνουμε, πνίγοντάς το, προκειμένου να μην τραβήξουμε πάνω μας όλα τα βλέμματα. Διαβάζοντας όμως τα παρακάτω, ίσως πρέπει να αναθεωρήσουμε…

Αν προσπαθήσετε λοιπόν, να "πνίξετε" το φτέρνισμά σας, ζορίζετε πολύ τον οργανισμό σας...

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, πολύ σπάνιο αλλά μπορεί να συμβεί, κατά το πνίξιμο του φτερνίσματος, να "σπάσει" κάποιο αιμοφόρο αγγείο στο κεφάλι σας ή στο λαιμό σας και κατά συνέπεια, να καταλήξετε ακόμα και σε θάνατο!

Θέλετε κάτι τέτοιο; Βεβαίως και όχι…

Καλύτερα λοιπόν, κάποιοι να μας κοιτάξουν, παρά να μας… κλάψουν!
 
πηγή: http://planet-greece.blogspot.com

Διαστημικά σκουπίδια και λοιπά...

"Τελικά τα διαστημικά σκουπίδια πέρασαν κοντά από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό χωρίς όμως να προκαλέσουν κάποιο πρόβλημα."

Με τα άλλα (τα πολιτικά και δημοτικά)"ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ"που βρέθηκαν στην εξέδρα των επισήμων κατά την  χθεσινή παρέλαση της 25ης Μαρτίου του έτους 2012,αυτά που δίχως να βρωμούν εξωτερικά και φυσικά προκαλούν τεράστια προβλήματα  με την εσωτερική τους ρυπαρότητα,στον τόπο και τον λαό μας.Από αυτά κινδυνεύουμε άμεσα-έστω και αν δεν μας πλησιάζουν-.Από αυτά πρέπει να απαλλαγούμε το συντομότερο για να "ελευθερωθεί" ο τόπος ,η Πατρίδα και  όλοι οι Συνέλληνες... 
"Καλή λευτεριά, το λοιπόν,το συντομότερο αδέλφια"

Νέα Καλλικράτεια-ΠΑΟΚ Γιαννιτσών 0-0

paok-giannitson-omada-kallikrateiaΧωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση της Ν. Καλλικράτειας με τον ΠΑΟΚ Γιαννιτσών, με τις δύο ομάδες να μένουν στο άβολο 0-0. Το παιχνίδι δεν ήταν καλό με τις δύο ομάδες να προσπαθούν μεν, αλλά να έχουν να αντιμετωπίσουν και τον κακό αγωνιστικό χώρο. Λίγες οι καλές φάσεις με τους φιλοξενούμενους να χάνουν κλασικές ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη, στο 70' με τον Σιδηρόπουλο και στο 72' με τον Κηλίκη, ενώ στο 90' οι γηπεδούχοι ζήτησαν την εσχάτη των ποινών με τον διαιτητή να δείχνει συνέχεια.
ΝΕΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ: Ιορδανίδης, Τσίγκας, Καράπαλης, Κάρτας, Κατσόγλου, Μιχαηλίδης, Αποστόλου, Χρυσογονίδης, Λεονταράς, Γεροθανάσης, Ατματζίδης.
ΠΑΟΚ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ: Σιδώρης, Καλαϊτζής Σ., Τσάλμας, Κουτούδης, Καζόγλου, Γκουγκουλούδης, Σιδηρόπουλος, Καλαϊτζής Μ., Κηλίκης, Καμπάνης, Χαρμάνας
πηγή: http://www.logospellas.gr

Ο Μητροπολίτης Προύσης στα Γιαννιτσά‏

altΤην Κυριακή 25 Μαρτίου 2012 στις 20.00 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια Εκδήλωση της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας στον ιστορικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μητρόπολη) Γιαννιτσών.
Στο πρώτο μέρος της εκδηλώσεως έψαλλαν επίκαιρους ύμνους μαθητές της Σχολής από τα τμήματα Αριδαίας, Γιαννιτσών και Κρύας Βρύσης.
Στο δεύτερο μέρος ο Βυζαντινός Χορός της Σχολής παρουσίασε μέλη από την υμνολογία της Μεγάλης Τεσσαρακοστής υπό τη διεύθυνση του Διευθυντού της Σχολής, Άρχοντος Υμνωδού της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ.Αντωνίου Πατρώνα.
Την εκδήλωση ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος, ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης και καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μετά το πέρας του μουσικού προγράμματος ο Σεβασμιώτατος επέδωσε πτυχία και διπλώματα σε μαθητές της Σχολής, οι οποίοι αποφοίτησαν κατά το διδακτικό έτος 2010-2011.
alt





Κατακλείοντας την εκδήλωση ο Σεβ. Μητροπολίτης Προύσης ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ για την τιμητική αφιρέρωσή της στο πρόσωπό Του και απέδωσε την αφιέρωση στον ιερό θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο οποίος συνδέεται με δεσμούς πνεύματος και αίματος με τον τόπο, όπως μαρτυρεί η ιστορία.
Αποδίδοντας τα εύσημα στους συντελεστές της εκδήλωσης εξέφρασε τη χαρά Του για τη μεγάλη συμμετοχή του λαού και εξήρε τη σπουδαιότητα της καλλιέργειας της Βυζαντινής Μουσικής στον τόπο μας ιδιαίτερα από νέους ανθρώπους. Προσέθεσε μάλιστα ότι σήμερα, σε διάφορα σημεία της Οικουμένης καλλιεργείται η μουσική αυτή παράδοση, όχι μόνο από τον απόδημο ελληνισμό, αλλά και από άλλους λαούς, οι οποίοι ψάλλουν βυζαντινά και μάλιστα στην ελληνική γλώσσα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι καν Ορθόδοξοι. Τούτη η εντυπωσιακή διαπίστωση αποκαλύπτει και αποδεικνύει ότι αυτή η παράδοση, αυτός ο πολιτισμός αποτελεί το ισχυρότερο όπλο της Εκκλησίας μπροστά στις σύγχρονες προκλήσεις.
Τον Σεβασμιώτατο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας Αρχιμ. Στέφανος Δέβρελης, ενώ στην εκδήλωση παρέστησαν οι Αρχιερατικοί Επίτροποι Γιαννιτσών και Κουφαλίων,κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως Εδέσσης, οι βουλευτές του Νομού κ. Θεοδώρα Τζάκρη,τ. Υφυπουργός, και ο κ. Γεώργιος Καρασμάνης, ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γ. Στάμκος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας κ. Χ. Πασαλλής, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδικοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
(ΦΩΤΟ: Κ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ 2382029919 και 6942431391 e-mail: info@studiopapadopoulos.gr)
 Πηγή: istographos.blogspot.com

Γιαννιτσά: Εξαρθρώθηκε σπείρα Αλβανών διαρρηκτών

E-mail Εκτύπωση PDF
alt
 κλικ για μεγέθυνση
Εξιχνιάσθηκαν μέχρι στιγμής τουλάχιστον (4) περιπτώσεις διαρρήξεων σε οικίες και μία αποθήκη.

Συνελήφθησαν (4) υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 19 έως 28 ετών.
Εξαρθρώθηκε από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών Πέλλας, τετραμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας, εκμεταλλευόμενα είτε την απουσία των πολιτών από τις οικίες τους είτε την κατάκλιση τους κατά τις νυχτερινές ώρες, εισέρχονταν στις οικίες και αφαιρούσαν χρήματα, χρυσαφικά και διάφορα αντικείμενα.
Συνελήφθησαν κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών τέσσερις αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 19 έως 28 ετών, με τις κατηγορίες της «Εγκληματικής Οργάνωσης», των «Διακεκριμένων περιπτώσεων Κλοπών» και της «Αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος».
Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε:
  • διαπιστώθηκε ότι η συγκρότηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2012, με σκοπό την διάπραξη διαρρήξεων με την χρήση αιχμηρών αντικειμένων σε οικίες είτε όταν οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν είτε νυχτερινές ώρες όταν αυτοί κοιμούνταν.
  • προσδιορίστηκε ο τρόπος – μέθοδος δράσης τους (modus operandi).
  • τα μέλη της ομάδας δρούσαν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πέλλας.
Εξιχνιάσθηκαν από την αστυνομική έρευνα, μέχρι στιγμής, τρεις περιπτώσεις διαρρήξεων σε οικίες και μία σε αποθήκη. Στην κατοχή των δραστών συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ως προϊόντα κλοπής:
  • πλήθος χρυσαφικών,
  • το χρηματικό ποσό (2.895) ευρώ,
  • (3) αεροψάλιδα μαζί με τα καλώδιά τους και
  • (1) κυνηγετικό όπλο με (1) φυσίγγιο.
Επίσης, κατασχέθηκαν (1) σκούφος, (3) ζευγάρια γάντια, (3) κατσαβίδια και επτά (7) κινητά τηλέφωνα.
Επιπλέον, σε βάρος δύο εκ των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών.
Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Γιαννιτσών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.
πηγή: http://www.karatzova.com

Γιαννιτσά: Σύλληψη 40χρονου για μη απόδοση ΦΠΑ

 

altΣυνελήφθη σήμερα (26.03.2012) το πρωί, στα Γιαννιτσά Πέλλας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών, ένας 40χρονος, ιδιοκτήτης επιχείρησης χονδρικού εμπορίου δημητριακών, σπόρων και ζωοτροφών, για μη απόδοση Φ.Π.Α. κατά το χρονικό διάστημα 01.09.2011 έως 01.11.2011.
Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 123.120,95 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών.
πηγή: http://www.karatzova.com

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ
Τετάρτη 28 Μαρτίου, στις 18:30
Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών
Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την «Ποδηλατική πολιτική στις μεταφορές και στον τουρισμό – Βιώσιμη ανάπτυξη για τις πόλεις και την ύπαιθρο» διοργανώνει το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο EuroVelo για την Ελλάδα σε συνεργασία με τον Δήμο Πέλλας την ερχόμενη Τετάρτη 28 Μαρτίου, στις 18:30, στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν σχετικά με το θέμα οι:

- Ελεάννα Ιωαννίδου, Νομικός Περιβάλλοντος
- Γιώργος Φαρφαράς, Ελεγκτής Ποδηλατικής Πολιτικής, υπεύθυνος Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου για το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ποδηλατικών Διαδρομών Eurovelo
- Κων/νος Οδυσσέας Σαββόπουλος, Ξεναγός Ποδηλατικού Τουρισμού, Πανελληνιονίκης Ποδηλασίας ΑΜΕΑ


Το EuroVelo είναι ένα πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλατών (ECF) για την ανάπτυξη ενός δικτύου υψηλής ποιότητας ποδηλατικών διαδρομών που να συνδέει όλη την Ευρώπη. Οι διαδρομές μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τουρίστες καθώς και από τον τοπικό πληθυσμό κάνοντας τις καθημερινές μετακινήσεις του με ποδήλατο. Το EuroVelo αποτελείται σήμερα από 14 δρομολόγια και προβλέπεται ότι το δίκτυο θα έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί μέχρι το 2020.
Το EuroVelo μπορεί να προσφέρει σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 5δις. € κάθε χρόνο στην οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσφέροντας ένα ποιοτικό και βιώσιμο τουριστικό προϊόν.

πηγή: http://dhmoths.blogspot.com